Intretinerea incaltamintei

Produsul cumparat nu reprezinta un produs de folosinta indelungata si de aceea se recomanda utilizarea, ingrijirea acestuia si respectarea semnificatiei simbolurilor grafice conform recomandarilor de intretinere.  

Recomandari generale privind intretinerea incaltamintei 

Se recomanda ca incaltamintea sa fie folosita numai in scopul pentru care a fost fabricata. 

Incaltamintea cu fete textile din antilopa sau nubuck care prezinta cusaturi decorative sau perforatii precum si incaltamintea cu talpi din piele sau cusute se recomanda a fi purtata doar pe timp uscat deoarece exista riscul patrunderii apei in interior. 

Pentru a proteja pielea de actiunea substantelor chimice incaltamintea este vopsita cu ajutorul culorilor vegetale drept urmare vopseaua interioara poate migra. Acesta insa nu reprezinta un defect ci o modalitate de protejare a utilizatorului.

Pentru a evita riscul de migrare a culorii in cazul captuselile naturale care nu au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului se recomanda purtarea ciorapilor asortati sau de culoare inchisa. 

Pentru evitarea deteriorarii premature a incaltamintei in zona calcaiului se recomanda folosirea incaltatorului.

Pentru marirea duratei de folosire se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte in aceeasi perioada de timp.  

Curatarea incaltamintei 

Incaltamintea cu fete din piele neteda sau presata se curata de praf cu o carpa moale sau cu o perie iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata in solutie apoasa de detergent. 

Incaltamintea cu fete din piele de antilopa sau nubuck se curata cu o perie speciala pentru pielea de antilopa. Nu este recomandata folosirea apei deoarece acest lucru ar putea determina patarea materialului.  

Incaltamintea cu fete din materiale sintetice se curata de praf cu o carpa uscata. Petele pot fi indepartate cu o carpa inmuiata in solutie slaba de apa si sapun (1-2%). Nu se va intrebuinta in acest sens ceara de pantofi.  

Incaltamintea din material textil dupa fiecare purtare se va curata de praf cu o perie uscata. Petele de ulei sau de grasime vor fi indepartate cu solutii pentru pete destinate materialelor textile. 

Incaltamintea cu fete din lac sau din piele metalizata se curata de praf cu o carpa moale. 

Niciun articol de incaltaminte nu se spala in masina de spalat rufe sau cu inalbitori. De asemenea este recomandata ferirea articolelor de incaltaminte de contactul direct cu solventi organici. 

Este interzisa spalarea articolelor de incaltaminte cu detergenti pentru spalarea rufelor deoarece acestia au in compozitie solventi care intrand in contact cu adezivi folositi la confectionarea  produselor pot duce la dezlipirea acestora etc.

Este recomandata evitarea contactului indelungat cu apa. Udarea puternica a fetelor cu apa sau alte lichide poate duce la dezlipirea incaltamintei deterioarea fetelor si implicit la pierderea garantiei produsului.

Fata incaltamintei se va feri de lovituri  puternice sau intepaturi.

 

Uscarea incaltamintei 

Incaltamintea trebuie lasata sa se usuce natural la temperatura camerei. Nu este recomandata fortarea uscarii produsului la radiator, foc, uscator de par sau alta sursa directa de caldura. 

 

Depozitarea incaltamintei 

Incaltamintea nu trebuie depozitata langa surse de caldura sau intr-un mediu umed si trebuie ferita de actiunea produselor petroliere si a solventilor organici. 

Dupa fiecare purtare pantofii se curata si se depoziteaza pe un suport de pantofi potrivit ca marime si forma. 

Pentru conservarea in timp a formei initiale a incaltamintei este recomandata folosirea unui calapod sau a unui suport specializat cu functii asemanatoare.  

Recomandari generale privind intretinerea incaltamintei 

Se recomanda ca incaltamintea sa fie folosita numai in scopul pentru care a fost fabricata.  

Incaltamintea cu fete textile din antilopa sau nubuck care prezinta cusaturi decorative sau perforatii precum si incaltamintea cu talpi din piele sau cusute se recomanda a fi purtata doar pe timp uscat deoarece exista riscul patrunderii apei in interior. 

Pentru a evita riscul de migrare a culorii in cazul captuselile naturale care nu au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului se recomanda purtarea ciorapilor asortati sau de culoare inchisa.  

Pentru marirea duratei de folosire se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte in aceeasi perioada de timp.  

Important! 

Va rugam sa respectati instructiunile de intretinere corespunzatoare produsului mentionate in documentele insotitoare ale acestuia. In situatia nerespectarii acestora se pierd drepturile aferente perioadei de garantie. 

In urma oricarei interventii de reparare a produsului se va pierde garantia.

Garantia se acorda produselor care prezinta deficiente neimputabile consumatorului. Defectele aparute ca urmare a uzurii fizice sunt excluse din garantie.

Utilizarea sau intretinerea incorecta a produsului, precum si disconfortul, ranile sau deformarile piciorului provenite din purtarea incaltamintei de marime sau forma nepotrivita cu piciorul nu angajeaza raspunderea Sportador.ro.

Nerespectarea acestor instructiuni duce la pierderea automata a garantiei.

Garantia comerciala este de 30 zile, termenul incepe din momentul in care comanda ajunge la client. 

Product added to wishlist
Product added to compare.

Prin accesarea acestui website va dati acordul cu privire la gestionarea datelor personale si politica de confidentialitate. Va puteti configura preferintele referitoare la datele personale accesind butonul "Control Confidentialitate" din partea de jos a paginii